Viktigt om .SE-domäner


I vår förändras villkoren för ditt/dina .se-domännamn

Under perioden 9 mars till 31 maj 2009 inför .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) en ny affärsmodell. Som innehavare till ett eller flera .se-domännamn (det vill säga en webb-/mejladress som slutar på .se) påverkas du, eller företaget/organisationen som du representerar, genom att nuvarande avtalsvillkor förändras.

I dag är du (eller ditt företag/din organisation) kund hos .SE efter att ha registrerat ett eller flera .se-domännamn via något av .SE:s ombud (registrarer efter den 9 mars*). Den nya affärsmodellen innebär att du kan välja att låta någon av .SE:s registrarer ta över administrationenav ditt/dina domännamn. I praktiken innebär det att du får en avi gällande årsavgiften för .se-domäner från den registrar du väljer.

Du kan också fortsätta som kund hos .SE:s egen registrar .SE Direkt, men endast gällande själva domännamnet. Till skillnad från många andra registrarer erbjuder .SE inga tilläggstjänster, till exempel namnservrar (DNS), webbhotell och e-post.

Oavsett hur du väljer gäller de registreringsvillkor, som du hittar via länken nedan, när övergången sker den 9 mars 2009. Dessa villkor ingåri alla registraravtal. Till dess att du har ett giltigt avtal för ditt/dina domännamn med någon annan registrar, förblir du kund till .SE Direkt.

Från och med den 9 mars gäller då .SE Direkts avtal för ditt/dina domännamn. Du finner även .SE Direkts avtal via länken nedan.

Du kan när som helst, både före och efter övergången, byta registrar.

Här finner du de nya villkoren http://www.iis.se/about/businessmodel

Om du ännu inte valt registrar men är intresserad av att göra det, kan du läsa mer om hur det går till på http://www.iis.se/about/businessmodel/selectregistrar

Om du inte har dina uppgifter till Domänhanteraren, skicka ett e-post till info@swebhost.se.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *