Viktigt om .SE-domäner


Du är idag kund hos .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur), trots att du har registrerat ditt eller dina .se-domännamn via något av våra cirka 200 ombud. .SE går över till en ny affärsmodell i mars 2009, vilket innebär att du kan välja att vara kund hos en av .SE:s ackrediterade registrar (nuvarande ombud) istället för hos .SE. På det sättet kan du samla dina Internetrelaterade tjänster hos en leverantör. I praktiken innebär det att du får en avi gällande årsavgiften för .se-domäner från den registrar du väljer.

Det går också bra att stanna kvar som kund hos .SE, men då får du fortsätta att köpa Internetrelaterade tjänster av en annan leverantör på samma sätt som du gör idag. Om du vill stanna hos .SE som kund behöver du inte göra någonting.

Fram till den 3 december 2008 kan du göra en intresseanmälan om vilken av .SE:s registrarer, du vill ska sköta administrationen av ditt domännamn när .SE byter affärsmodell. Om du inte redan har gjort en intresseanmälan, gör du det via det webbaserade verktyget Domänhanteraren http://domanhanteraren.iis.se

Valet är inte juridiskt bindande, men ger däremot ombudet (den blivande registraren) möjlighet att kontakta dig för att erbjuda ett avtalsförslag inför 2009. Från och med den 3 december 2008 kan det ombud som du har valt se dina kontaktuppgifter via Domänhanteraren. .SE lämnar ut dina kontaktuppgifter till det ombud du har valt för att ombudet ska kunna kontakta dig med ett avtalsförslag, som inkluderar .SE:s registreringsvillkor. En blivande registrar som du redan har en relation till, till exempel ditt webbhotell, kanske också kontaktar dig med förfrågan om du vill flytta administrationen av din eller dina .se-domäner till dem.

Du kan naturligtvis också själv kontakta en blivande registrar som du är intresserad av att ha din domännamnsadministration hos. Oavsett om du gör en intresseanmälan eller inte står det dig fritt att ingå en avtalsrelation med vilken registrar du vill både före och efter övergången.

Observera att förändringen endast gäller själva domännamnet – – inte eventuella tjänster som e-post och webb.

Mer information om detta finns på vår webbplats http://www.iis.se/about/selectregistrar

Om du inte har dina uppgifter till Domänhanteraren, skicka ett e-post till info@swebhost.se.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *